Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Santoku kés

De mi is az a Rocwell féle keménység mérés?
A Rockwell keménység olyan anyagtulajdonság, amely azt fejezi ki, hogy egy anyag felülete mennyire szilárd, milyen mértékben ellenálló a külső mechanikai behatásokkal szemben. Apró gyémánt kúpot sajtolnak meghatározott erővel a mintaanyag felületébe először előterhelésként, majd teljes terhelésen. A teljes terhelés és előterhelés lenyomatának mélységét mérik, és ezek hányadosa adja meg a keménység értékét. A mérési eljárás szabványosítva van, az ISO 6508 szabványsorozat taglalja.

Rendezés:

Santoku kés / Japán kés, hullámos pengével 30 cm

32.499 Ft
32.499,00 Ft/darab

Molibdén-Vanádium acél ötvözetből készült 52 Rockwell keménységű Santoku  kés hullámos pengével, melamin nyéllel, hossza 30 cm, a penge hossza 18 cm. A kés Solingenben készült.

A kés Solingenben készült.

Cikkszám: 4633614-181

Santoku kés / Japán kés 30 cm

45.190 Ft
45.190,00 Ft/darab

Molibdén-Vanádium acél ötvözetből készült 52 Rockwell keménységű Santoku  kés, melamin nyéllel, hossza 30 cm, a penge hossza 18 cm. A kés Solingenben készült.

A kés Solingenben készült.

Cikkszám: 4633614/180

Santoku kés


A fő feladat, amihez ezt a vágóeszközt tervezték, az a főzési folyamat A-tól Z-ig való biztosítása. A santoku kés eredetileg két kultúra találkozásánál jött létre. Ez az ázsiai és a nyugati. Itt nem az eredeti japán késről van szó, de ezt is az ázsiai kulináris hagyományok hívták életre. Az első ilyen típusú vágó alkalmatosságok a múlt század 80-as éveiben jelentek meg, amikor a japán manufaktúrák elkezdtek késeket szállítani a nyugati piacra. A japánok gyorsan rájöttek, hogy a durva, csiszolt fogantyúval és egyoldalú aszimmetrikus élezéssel ellátott kések nem lesznek egyértelműek a nyugati személyeknek. Ezért fokozatosan új formákat fejlesztettek ki, ami egyesítette a német, a francia és a japán szakácskések előnyeit. A santoku kés gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Annak érdekében, hogy a használatával a lehető legnagyobb hatást érjük el, tudnunk kell használni is. Nem árt figyelembe venni azt a tényt, hogy a santoku kés szinte guillotine-ként működik, ami lehetővé teszi, hogy az ételeket nagyon vékony darabokra vágjuk.

Az oldal tetejére